Podnikanie na Slovensku: dôležité zistenia z prieskumu SAFE - Krupová, Patrícia, 1999-
Podnikateľský sektor v SR čelí v poslednom období mnohým výzvam. Ešte sa poriadne nestihol spamätať z bezprecedentnej pandemickej situácie zo začiatku tohto desaťročia, už čelil geopolitickej neistote a energetickej kríze. Pre ekonomickú situáciu v našej krajine bola, a do určitej miery stále je, typická vyššia miera inflácie a horšia dostupnosť úverov. Plánované zmeny v daňových zákonoch, akými sú transakčná daň či vyššia DPH, taktiež ovplyvnia stabilitu, výkonnosť a dlhodobú perspektívu slovenských podnikateľov. Skúmanie, ako na tieto, ale aj iné udalosti posledných mesiacov, nahliadajú firmy zo svojho subjektívneho pohľadu.