Ako americké prezidentské voľby formujú globálne finančné trhy - Moravec, Peter, 1993-
V dnešnom prepojenom prostredí sa politika, ekonomika a svetové trhy prelínajú oveľa výraznejšie než v minulosti. Americké prezidentské voľby sú výborným príkladom tejto dynamiky. Nejde len o to, kto povedie Spojené štáty, ale aj o ekonomické a finančné dôsledky, ktoré nový prezident a jeho tím prinesú. Výsledky volieb v USA dokážu ovplyvniť globálnu dôveru investorov, obchodné stratégie, menové kurzy a budúce trhové smerovanie. Vplyv tohto jedného politického aktu sa často odráža v kolísaní cien akcií, pohybe drahých kovov či vo vývoji kryptomien, a to nielen na amerických trhoch, ale aj v Európe.