Zbližovanie úrovní slovenských regiónov - ale nie preferovaným spôsobom - Morvay, Karol, 1973-
Skutočnosť, že ekonomika Slovenska výrazne poľavila v dobiehaní úrovne najvyspelejších ekonomík, je už všeobecne známa. Ukazuje sa však aj strata jej pozície v rámci V4. Menej známou je skutočnosť, že spomalenie dobiehania pozorované na úrovni ekonomiky ako celku je sprevádzané zmenšením regionálnych rozdielov v ekonomickej úrovni. Zmiernenie regionálnych rozdielov znie ako dobrá správa vzhľadom na dlhodobo priepastné regionálne rozdiely. Je tu však závažný nedostatok. Zaujímavé pohyby relatívnych úrovní regiónov - v rámci SR aj V4.