Poďme sa v NR SR viac “rozprávať“ o AI - Procházka, Gabriel, 1998-
Umelá inteligencia (AI) mení svet. S najmenším počtom aktívnych politík a bez konkrétnej stratégie je však Slovensko zatiaľ v oblasti legislatívy na chvoste EÚ. Ako je vnímaná AI v diskusiách v našom parlamente a aké riziká jej ignorácia prináša? Príspevok odhaľuje, prečo Slovensku hrozí zaostávanie a čo môže spraviť, aby AI nebola len výzvou, ale aj kontrolovaným nástrojom stabilného rastu a inovácií. Opatrenia by mali smerovať k tomu, aby sa AI stala skôr katalyzátorom pokroku, než zdrojom nových problémov.