Trendy, opatrenia a zmeny v oblasti korporátnej dane v krajinách OECD a v Slovenskej republike v rokoch 2013-2024 - Mazán, Tomáš, 1996-
Podnikateľské prostredie vo svete i v jednotlivých krajinách hospodárskych spoločenstiev ako je Európska únia a OECD je dlhodobo vystavované tlaku konkurencieschopnosti medzi jednotlivými krajinami. Každá z krajín sa svojimi prijatými opatreniami pokúša prilákať investorov, udržať rast ekonomiky a držať úroveň nezamestnanosti na prípustnej hladine. Jedným z čiastkových faktorov, ktorý ovplyvňuje atraktivitu príslušnej krajiny, či hospodárskeho celku, je aj sadzba korporátnej dane. Posledné prijaté opatrenia, trendy a zmeny v oblasti korporátnej dane s prihliadnutím na vybrané faktory, ktoré ju ovplyvňujú a zmeny plánované v nasledujúcich obdobiach.