Understanding Referencii Points to Make Purchase Decisions: Overview, Phases, and Time-features - Tarnanidis, Theodore
Skúmanie referenčných bodov nebolo dôkladne preskúmané v oblasti spotrebiteľského rozhodovacieho procesu, ako sa uvádza v literatúre, chýba výskum, ktorý by skúmal používanie referenčných bodov v širšej škále atribútov, zameraných na konkrétne rozhodovacie sekvencie. Súčasný výskum ako taký zavádza nový prístup k snahe preskúmať účinky referenčných bodov (RP) na rozhodovací proces spotrebiteľa pri nákupe, ktorý sa opiera o tri časové dimenzie, ex-ante, ex-interiér a ex-post. Metodika, ktorá bola prijatá, je analýza prípadovej štúdie podľa zásad Bayesovskej analýzy, ktorá sa snaží odhaliť účinky referenčných bodov v procese rozhodovania spotrebiteľa o kúpe. Zistenia ukazujú, že preferencie referenčných bodov spotrebiteľov sa vytvárajú a štruktúrujú počas celého procesu nákupného rozhodovania a môžu sa modifikovať na základe potenciálnych signálov a zaujatých prístupov. Tieto dôsledky nás podnecujú k tomu, aby sme preskúmali tvorbu RP nad rámec ich fyzických alebo hmotných atribútov. Poznatky o hodnotení spotrebiteľov o používaní trojuholníkového rámca referenčných bodov, by mohli účinne využiť rôzni tvorcovia stratégií s cieľom účinnejšie podporovať a usmerňovať spotrebiteľov. V dôsledku toho sa teraz otvára veľa možností pre príležitostnú modelovú prax v budúcnosti.