The Váh Waterway and its Economic and Environmental Impacts in Slovakia - Kubica, Milan, 1958-
Sektor dopravy je jedným z hlavných zdrojov emisií na Slovensku. Cieľom Slovenska je zlepšiť ekologickú efektivitu dopravy a znížiť emisie produkované cestnou, železničnou a leteckou dopravou. Efektívna a udržateľná doprava je kľúčovým faktorom pre zníženie celkových emisií z dopravy a pre zlepšenie kvality ovzdušia. Cieľom by tak malo byť zvýšenie podielu ekologických dopravných prostriedkov v rámci logistických reťazcov s využitím napr. nízkoemisné kamióny alebo vodná doprava.