Zvyšovanie finančného blahobytu - nie je pre mňa už neskoro? - Ilenčíková, Katarína, 1999-
Jednotlivci, resp. domácnosti predstavujú prvú líniu obrany počas krízových období. Na trhu vystupujú na strane dopytu aj ponuky. Od ich kúpyschopnosti a schopnosti čeliť krízovým situáciám ďalej závisí prosperita firiem a podnikov, vývoj ekonomiky krajiny aj stabilita globálneho systému. Čo ale nastane, ak príde kríza a domácnosť jej nedokáže čeliť? Dá sa predísť jej zlyhaniu? Akú úlohu hrá finančný blahobyt jednotlivca v kontexte zabezpečenia stability finančného systému? Cieľom príspevku je predstaviť finančný blahobyt jednotlivca a jeho dôležitosť pre domácnosť, spoločnosť a ekonomiku ako celok.