Green Marketing and Its Impact on Consumer Buying Behavior in City of Muntinlupa, Philippines - Costales, Maria Jewdaly L.
Cieľom tohto príspevku je poskytnúť komplexný prehľad literatúry o zelenom marketingu, ekologických výrobkoch a zelených spotrebiteľoch s cieľom poskytnúť informácie o vplyve zeleného marketingu na nákupné správanie zákazníkov. Najprv sa definuje životné prostredie a environmentálne problémy, ktoré sú jedným z dôvodov vzniku zeleného marketingu a potom sa vysvetľujú pojmy zelený marketing a zelený spotrebiteľ. V súčasnosti podniky zeleného marketingu výrazne pomáhajú nášmu životnému prostrediu v konkurencii s ostatnými výrobkami, pokiaľ ide o výrobu ekologických výrobkov. V kontexte myšlienky ekologickej produkcie je potrebné zodpovedať otázku, ako sa bude v súčasnosti predávať na trhu. Cieľom problému je pochopiť zelený marketing a jeho vplyv na nákupné správanie spotrebiteľov v meste Muntinlupa. Autorka uvádza výsledky získaných údajov v kvantitatívnom prieskume. Ten umožnil zhromaždiť informácie od potenciálnych zákazníkov prostredníctvom súboru otázok v online prieskume formou dotazníka. Ako techniku a veľkosť vzorky autorka použila metódu kvótového výberu, aby získala 65 účastníkov zo 100 oslovených, ktorí sú na základe analýzy G*Power vo veku 18-45 rokov. Všetci sú obyvateľmi mesta Muntinlupa. Podľa výsledkov analýzy dát environmentálne povedomie, zelené vlastnosti výrobku, zelené propagačné aktivity a zelená cena jednoznačne ovplyvňujú ekologické nákupné správanie spotrebiteľov. Demografické charakteristiky majú priemerný vplyv na tvrdenie, že stratégie značky, produktu, ceny a propagácie majú významný vzťah na nákupné správanie spotrebiteľov v meste Muntinlupa.