The Impact of Megatrends on the Business Environment of EU27 Countries - Barkóciová, Miroslava, 1996-
Globálne podnikateľské prostredie sa neustále vyvíja vďaka rôznym megatrendom. Pochopenie týchto zmien je kľúčové pre ekonomiky a najmä pre manažérov zodpovedných za rozhodovanie v rôznych odvetviach. Manažéri ťažia z toho, že poznajú špecifické podnikateľské prostredie v ktorom pôsobia alebo do ktorého plánujú vstúpiť, ako aj vzájomne prepojené prostredia susedných krajín alebo ekonomicky podobných regiónov. Analýza, ako súčasné megatrendy ovplyvňujú kvalitu podnikateľského prostredia v krajinách EÚ27. Toto pochopenie je mimoriadne dôležité pre malé a stredné podniky. Posúdenie vplyvu vybraných megatrendov na kvalitu podnikateľského prostredia pomocou regresnej a korelačnej analýzy.