Podpora recyklácie v automobilovom priemysle prostredníctvom daňového systému - Válek, Juraj, 1981-
Téma životného prostredia a jeho ochrany sa v posledných rokoch dostáva do popredia celospoločenského vnímania ako jeden z globálnych problémov, ktorému ľudstvo v súčasnosti čelí. Poškodzovanie životného prostredia, či iné nešetrné zaobchádzanie s obnoviteľnými a neobnoviteľnými zdrojmi môže mať v dohľadnej budúcnosti za následok zhoršenie kvality života veľkej časti populácie. Nakoľko vzťah medzi vývojovým stupňom hospodárstva krajín a ich zodpovednosťou niesť následky za skôr vyprodukované znečistenie je lineárny, nie je náhoda, že lídrom v oblasti ochrany životného prostredia sa stávajú najviac rozvinuté krajiny sveta, a to najmä krajiny Európskej únie.