Digitalizácia verejných financií v zahraničí a na Slovensku - Malinovský, Tomáš, 1997-
Verejné financie predstavujú základný nástroj na dosahovanie hospodárskej a sociálnej stability štátu. Ich efektívne riadenie je však čoraz náročnejšie v kontexte globálnych ekonomických výziev, ako sú klimatické zmeny, starnutie populácie a technologické inovácie. Klasické prístupy k alokácii verejných výdavkov často nedokážu reagovať na dynamické potreby modernej spoločnosti.