Cukrovinky trpia vplyvom zdražovania - Kapitán, Peter
Aj keď sa inflácia viaže predovšetkým k roku 2023, neznamená to, že je zdražovaniu koniec. Svoje o tom vedia aj výrobcovia cukroviniek, ktorí okrem rastúcich nákladov na energie či pracovnú silu musia riešiť aj prudké dvíhanie cien jednej zo základných surovín – kakaa. Minuloročná všeobecná inflácia sa prejavila aj na celkových číslach spotreby. Zákazníci nakupovali menej, no keď už sa rozhodli osladiť si život, povedali si, nech to stojí za to, a častejšie siahali po značkových výrobkoch.