Artificial Intelligence Disclosures in Sustainability Reports: Towards an Artificial Intelligence Reporting Framework - Bonsón, Enrique
S rýchlym rozšírením používania umelej inteligencie (AI) v organizáciách za posledné desaťročie vznikajú určité obavy týkajúce sa ľudských práv, bezpečnosti údajov, súkromia alebo iných etických otázok, ktoré by mohli byť ohrozené v dôsledku nekontrolovaného používania umelej inteligencie. Obavy týkajúce sa transparentnosti pri používaní AI sa však zatiaľ neodrážajú v žiadnych štandardoch na zverejňovanie nefinančných informácií, ani v súčasných nariadeniach.