Uplatnenie princípov cirkulárnej ekonomiky v podniku Kovohuty Dolný Kubín - Stričík, Michal, 1969-
Cirkulárna ekonomika predstavuje nový prístup k hospodáreniu s prírodnými zdrojmi a odpadmi, ktorý kladie dôraz na udržateľnosť efektivitu a minimalizáciu negatívnych dopadov na životné prostredie. Tento koncept sa stáva stále dôležitejším v súvislosti s rastúcimi environmentálnymi výzvami ako sú vyčerpanie prírodných zdrojov, vysoká produkcia odpadu alebo zmena klímy. Podniky majú zásadnú rolu v prechode na obehové hospodárstvo, pretože sú zodpovedné za výrobu, spotrebu aj nakladanie s materiálmi a produktmi. Tento príspevok sa zaoberá využívaním princípov cirkulárnej ekonomiky v podniku Kovohuty Dolný Kubín, s. r. o. a jeho cieľom je zhodnotiť nakladanie s odpadom a navrhnúť opatrenia a činnosti, ktoré by viedli k zlepšeniu materiálovej a environmentálnej efektivity v súlade s princípmi obehového hospodárstva.