Trends and Perspectives in Enhancing the Competitiveness of Slovak Businesses Through Predictive HR Analytics - Stacho, Zdenko
Využívanie HR analytiky je v posledných rokoch na vzostupe, pričom organizácie čoraz viac uznávajú jej potenciál zlepšiť HR procesy, zvýšiť produktivitu a angažovanosť zamestnancov a znížiť náklady. Výskum prezentovaný v tomto príspevku rozširuje vedomostnú základňu, najmä charakteristiku miery implementácie analýzy ľudských zdrojov do fungujúcich systémov riadenia ľudských zdrojov využívaných v podnikoch pôsobiacich v slovenskom kontexte, pričom zdôrazňuje ich úlohu pri posilňovaní a zvyšovaní konkurencieschopnosti v rámci európskej hospodárskej oblasti. Hoci je jasný záujem o využívanie prediktívnej analytiky v slovenských firmách, stále je veľký priestor na zlepšenie a prijatie tohto prístupu v HR praxi. Spoločnosti na Slovensku si čoraz viac uvedomujú hodnotu rozhodovania na základe údajov v HR a sú ochotné investovať do týchto technológií, aby získali konkurenčnú výhodu. Súčasné nástroje riadenia ľudských zdrojov využívané v podnikoch pôsobiacich v slovenskom kontexte.