Survey on Intelligence Test of Smart Translators - Mandáková, Alexandra, 1980-
Skontrolovanie správnosti a efektivity vybraných prekladateľských softvérov (Bing Microsoft Translator, DeepL a Google Translate). Poukázanie na nedostatky AI prekladateľov, s ktorými sa autorka stretla v roku 2022 pri prekladoch dlhých súvislých textov z angličtiny do slovenčiny. Autorka zároveň uvádza príklady konkrétnych softvérových chýb, ako aj výsledkov testovania prekladu zložitejších konceptov.