Participácia absolventov vysokých škôl v aktivitách ďalšieho vzdelávania - Blanár, František
Ukončenie formálneho vzdelávania, ktorým absolvent získava stupeň vzdelania ešte vôbec neznamená ukončenie participácie vo vzdelávaní, ako takom. V dynamicky meniacej sa dobe je nevyhnutné sledovať nové trendy, neustále si aktualizovať nadobudnuté vedomosti a získavať nové. Je to proces celoživotného učenia sa, ktorý po ukončení formálneho vzdelávania môže mať už menej formálny charakter, avšak ak chce jednotlivec naďalej profesijne rásť, je nevyhnutnosťou, hoci je realizovaný v akejkoľvek podobe. Prehľad o základných výsledkoch pre túto oblasť.