Povinnosti platiteľa dane na konci roka 2024 - Jašurková, Katarína
Ak platiteľovi na konci roka vo väzbe na daň z pridanej hodnoty vznikajú nejaké povinnosti., musí si ich v poslednom zdaňovacom období roka 2024 splniť. Nemusí ísť len o povinnosť, platiteľovi môže v súvislosti s povahou jeho podnikateľských výstupov vzniknúť nárok na vyžiadanie si dane v poslednom zdaňovacom období roku 2024. V článku sa na úvod zameriame na to, na koho sa tieto povinnosti týkajú a aké podmienky musia byť splnené, aby pre platiteľa DPH vznikli povinnosti na konci roka v súvislosti s daňou z pridanej hodnoty.