Evolution of the Product and Process Requirements during the Project Lifetime - Rudolf, Łukasz
Automobilový priemysel, známy svojou dynamikou a inováciami, sa spolieha na efektívnosť riadenia produktových a procesných požiadaviek. Pre úspech je nevyhnutná efektívna spolupráca s OEM (Original Equipment Manufacturers). Článok analyzuje, ako sa vyvíjajú požiadavky na produkty a procesy počas rôznych fáz projektu podľa prístupu APQP (Advanced Product Quality Planning) v závislosti od typu OEM. Štúdia sa zameriava na organizácie Tier 1, priamych dodávateľov pre automobilový priemysel a ich rôznorodé prístupy k vývoju produktov. Zdôrazňuje potrebu organizácií úrovne 1 zachovať flexibilitu vo svojich operáciách a byť pripravení na zmeny v požiadavkách OEM. Štúdia zdôrazňuje úlohu efektívnej komunikácie a koordinácie medzi všetkými úrovňami dodávateľského reťazca, aby sa zabezpečila úspešná implementácia prístupu APQP.