Dvojmiliardová hranica tržieb prekonaná - Drahovský, Ľubomír
Maloobchod na Slovensku v roku 2023 silne ovplyvňovala inflácia. Kľúčovými slovami roka sa stali zmena spotrebiteľského správania, pokles reálnych miezd i slabé reakcie cien na inflačné etapy. Slovensko malo ku koncu roka 2023 tretiu najvyššiu infláciu v Európskej únii (6‚9 %). Inflácia postupne pohlcovala úspory domácností. Komplexné hodnotenia jej premietnutia do spotrebiteľských cien boli dominantné. Hľadanie riešenia bolo v tom čase absolútnou prioritou.