Účtovanie občianskych združení v sústave jednoduchého účtovníctva - Marková, Jana
Cieľom článku je priblížiť občianskym združeniam zákonné povinnosti podľa zákona o účtovníctve a zákona o dani z príjmov, postupy účtovania v sústave jednoduchého účtovníctva, a taktiež aké zákonné možnosti môže využiť pri zdaňovaní príjmov a uplatňovaní si výdavkov. V článku je bližšie vysvetlená problematika prijímania a použitia podielu zaplatenej dane z pohľadu občianskeho združenia.