Transferové oceňovanie – praktické otázky a odpovede - Pastierik, Vladimír
Aktuálna právna úprava, základné pravidlá a dokumentácia transferového oceňovania. Dokumentácia stálej prevádzkarne nerezidenta. Hranica významnosti a bezpečný prístav. Test nezávislosti a chyba nezávislosti. Test porovnateľnosti a chyba porovnateľnosti. Dorubenie dane podľa mediánu s príkladom. Výber metódy (porovnávanie ceny a porovnávanie zisku) – metóda nezávislej trhovej ceny, metóda následného predaja, metóda zvýšených nákladov, metóda delenia zisku a metóda čistého obchodného rozpätia. Osobitosti nehmotného majetku. Porovnávanie viacročných údajov. Fakturácia vnútroskupinových služieb.