Zdaňovanie príjmov občianskych združení - Petrovická, Iveta
Legislatívna úprava a účtovníctvo občianskeho združenia. Daň z príjmov – registrácia na daň z príjmov, zdaňovanie príjmov z činnosti občianskeho združenia, predmet dane občianskeho združenia a príjmy, ktoré sú predmetom dane. Príjmy, ktoré nie sú predmetom dane. Príjmy oslobodené od dane. Príjmy z charitatívnej reklamy. Členské príspevky a granty z medzinárodných zmlúv. Stanovenie príslušnosti nákladov. Ocenenie majetku pri začatí používania na zdaniteľnú činnosť. Povinnosť podať daňové priznanie.