Faktory ovlivňující připravenost měst realizovat integrační politiku cizinců - Dohnalová, Eva
Faktory, ktoré ovplyvňujú pripravenosť a schopnosť miest realizovať vlastné integračné politiky. Relevantné teoretické koncepty vychádzajú zo štúdií migrácie a sociálnej politiky. Ide o vysvetľujúcu štúdiu na viacerých prípadoch. Štúdia identifikovala množstvo faktorov od legislatívneho nastavenia integračnej politiky až po úroveň interkultúrnych kompetencií administratívnej a odbornej reprezentácie mesta. Sociálne odbory mestských úradov zohrávajú relevantnú úlohu v mestskej integračnej politike. Interkultúrna kompetencia sociálnych pracovníkov mestských úradov je základnou podmienkou úspešnej integračnej politiky mesta.