Mehrsprachigkeit am Beispiel der französischen Sprachenpolitik - Ondrušová, Terézia, 1978-
Cieľom tohto príspevku je preskúmať, či sa francúzska jazyková politika zameriava na viacjazyčnosť alebo sa snaží chrániť svoj jazyk. Vo Francúzsku bolo prijatých niekoľko zákonov, o ktorých si samotní Francúzi mysleli, že sú zamerané na ochranu francúzskeho jazyka. Najmä toubonský zákon v 90. rokoch bol dôležitým krokom, keď prvýkrát bola uzákonená politika francúzskeho jazyka. Pred týmto obdobím v skutočnosti neexistovali nariadenia a právne predpisy o jazykoch. Politika francúzskeho jazyka bola na základe skorších zákonov v podstate politikou veľmi mäkkých jazykov.