Jazyková politika na príklade Francúzska - Ondrušová, Terézia, 1978-
Cieľom príspevku je analýza jazykovej politiky Francúzska z hľadiska štátnych zásahov do jazyka a ich vplyv na postavenie daného jazyka v medzinárodnom spoločenstve. Predpokladáme, že regulácia jazyka nemá vplyv na jeho postavenie a tento predpoklad chceme overiť na príklade francúzštiny.