Časové rozlišovanie nákladov a výnosov v kontexte účtovných závierok podľa zákona o účtovníctve - Novotná, Ľudmila
Medzi závierkové účtovné prípady patrí aj časové rozlišovanie nákladov a výnosov. Zaúčtovaním nákladov a výnosov do obdobia, s ktorým časovo a vecne súvisia, sa zabezpečí požiadavka ustanovená v § 3 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov. Správne zaúčtovanie nákladov a výnosov má vplyv na správne vyčíslenie účtovného výsledku hospodárenia za účtovné obdobie, za ktoré sa zostavuje účtovná závierka.