Nová aplikačná a rozhodovacia prax ohľadom konfliktu záujmov - Púček, Ľubomír
Článok sa venuje novej aplikačnej a rozhodovacej praxi zo strany Úradu pre verejné obstarávanie (ďalej len "ÚVO") ohľadom konfliktu záujmov. V článku je uvedený aj stručný prierez aktuálnou právnou úpravou konfliktu záujmov vo všeobecnosti a aktuálnou úpravou konfliktu záujmov vo verejných obstarávaniach spolufinancovaných z fondov EÚ (Operačný program Slovensko) a z Plánu obnovy a odolnosti. V článku sú zanalyzované najnovšie a z hľadiska praxe zaujímavé rozhodnutia ÚVO, ktoré sa týkajú konfliktu záujmov.