Zmeny v osobe dodávateľa - Michalica, Jakub
V tomto príspevku sa autori venujú problematike zmeny záväzku podľa § 18 ods. 1 písm. d) a ods. 2 písm. d) zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len "ZVO"), teda zmene dodávateľa, pričom zároveň priblížia túto problematiku aj z hľadiska právnej úpravy v Českej republike, najmä zákona č. 134/2016 Sb., o zadávaní veřejných zakázek ve znění pozdějších předpisů (ďalej len "ZZVZ"). Pre lepší pohľad na problematiku tejto zmeny zmlúv vo verejnom obstarávaní autori poskytnú aj odkazy na relevantnú judikatúru Súdneho dvora Európskej únie, a zároveň v rámci tejto komparácie autori priblížia aj svoj pohľad na inštitút českého práva, ktorým je postúpenie zmluvy a jeho vplyv na aplikáciu ZZVZ, resp. ZVO.