Learning about labor markets - Bradley, Jake
Študujeme všeobecný rovnovážny model trhu práce, v ktorom sa agenti pomaly dozvedajú o svojej vhodnosti pre prácu. Náš model reprodukuje požadované vlastnosti údajov, z ktorých mnohé štandardné modely nedokážu replikovať. Skúmame, ako v takomto prostredí môžu asymetrické informácie viesť k značnej nesprávnej alokácii. Kalibrujeme náš model na údaje z USA a kvantifikujeme stratu blahobytu vyplývajúcu z nesprávneho pridelenia v dôsledku informačných treníc. Poddajnosť modelu nám umožňuje preskúmať schopnosť miezd a zamestnanosti reagovať na agregátny šok.