Vybrané otázky budovania armády afganského islamského emirátu po návratu talibanu k moci - Čech, Ľubomír, 1955-
Po prevzatí vládnej moci v roku 2021 musí Taliban vyriešiť niekoľko dôležitých otázok, súvisiacich s fungovaním štátu. Patria sem aj dôležité otázky bezpečnosti a vývoj potreby transformácie armády islamského emirátu Afganistan. Zameranie sa na zmeny vo vládnom sektore s dôrazom na možnosti a limity, ktoré určia budúcnosť afganskej armády.