The Landscape of Digital Inbound Marketing Tools Adoption by Algerian Firms - Meslem, Hanane
Inbound marketing je stratégia zameraná na prilákanie zákazníkov prostredníctvom relevantného a užitočného obsahu, ktorý pridáva hodnotu v každej fáze ich nákupnej cesty. Táto štúdia skúma implementáciu inbound marketingu alžírskymi spoločnosťami. Prostredníctvom kvantitatívnej analýzy 117 spoločností v 12 odvetviach sa zistilo, že prevláda dôraz na prilákanie návštevníkov, čo predstavuje počiatočnú fázu prístupu získavania zákazníkov. Toto jediné zameranie však často vedie k nedostatkom v nasledujúcich fázach, ako je konverzia, finalizácia a lojalita, čo poukazuje na nevyváženosť marketingovej stratégie. Preto sme zástancami komplexného prístupu k inbound marketingu, ktorý rovnomerne rozdeľuje úsilie na celú cestu zákazníka a podporuje dlhodobý rast podniku. Zahŕňa investície do nástrojov a stratégií šitých na mieru pre každú fázu nákupného procesu spolu s priebežným monitorovaním s cieľom optimalizovať dosiahnuté výsledky.