Sektorová komparácia vplyvu rozvoja umelej inteligencie na výnosnosť akciového indexu S&P 500 - Matušovičová, Sandra, 2000-
Umelá inteligencia (AI) predstavuje inovačný fenomén, ktorý sa v súčasnosti rozšíril aj do oblasti investovania. Investorov čoraz intenzívnejšie zaujíma, či sa potenciál inovácií premietne do výkonnosti aktív, ako tomu bolo počas predošlých technologických bublín. Cieľom tohto príspevku je preto preskúmať, aký vplyv má rozvoj AI, meraný počtom patentov, na výkonnosť akciového indexu S&P 500, s osobitným zameraním na to, aké sú rozdiely vo vplyve AI naprieč 11 sektormi indexu.