Macroeconomic Environment and the Future Performance of Loans: Evidence from three Peer-To-Peer Platforms - Baumöhl, Eduard, 1982-
Literatúra o výkonnosti trhu s pôžičkami typu peer-to-peer sa zameriava predovšetkým na premenné na mikroúrovni spojené s charakteristikami jednotlivých dlžníkov alebo úverov. Predpokladáme, že ekonomické prostredie odrážané makroekonomickými premennými v čase vzniku úveru by malo zohrávať úlohu pri vysvetľovaní budúcej výkonnosti úverov. Náš súbor údajov obsahuje dve platformy so sídlom v USA a jednu platformu so sídlom v Spojenom kráľovstve, čo poskytuje bohaté pole na overenie našej hypotézy s mnohými premennými súvisiacimi s úvermi.