Súčasný pohľad na interakciu učiteľ - žiak - Heriban, Roman, 1973-
Príspevok je venovaný problematike interakcie učiteľ – žiak z pohľadu aktuálnych špecifík tohto kľúčového vzťahu každého edukačného procesu. Opisuje potrebu komplexného chápania osobnosti žiaka, jeho správania nielen na vyučovaní, ale aj v rámci mimovyučovacích aktivít. Apeluje na učiteľov, aby žiakov naučili pracovať samostatne, zodpovedne a tvorivo, v dôsledku čoho žiaci sami sú schopní riadiť svoje učenie, sebakontrolu a hodnotenie.