Economic Costs of Floods in Slovakia - Baculáková, Kristína, 1988-
Ekonomické náklady povodní na Slovensku. Vysvetlenie pojmu povodeň z teoretického hľadiska. Historický prehľad povodní na Slovensku za posledných 20 rokov so zameraním na kľúčové záplavové oblasti a vyčíslenie ceny škody. Protipovodňová ochrana v kontexte trvalo udržateľného riadenia a ochrany zdravia. Potreba fungujúcej protipovodňovej ochrany, ktorá bude schopná ochrániť majetok a hlavne ľudské životy.