Pact on Migration and Asylum - Bocková, Lucia, 1978-
Nový Pakt Európskej únie o migrácii a azyle, ktorý bol prijatý v máji 2024. Legislatívny balík, ktorý pozostáva z desiatich dokumentov, má za cieľ ďalej harmonizovať európske azylové právo. Zameranie sa na dva dôležité prvky paktu: zavedenie flexibilného, ​ale povinného mechanizmu solidarity medzi členskými štátmi a reformu azylových konaní na vonkajších hraniciach EÚ. Správne fungovanie reformy však bude závisieť od implementácie novelizovanej legislatívy a financovania.