Intra-group Financial Support Agreements in Banking according to Slovak and European Union Law - Winkler, Martin, 1975-
Problematika vnútroskupinovej finančnej podpory v bankovníctve. Chronologický posun od možnosti (či skôr nemožnosti) tejto formy podpory počas finančnej krízy v rokoch 2008-2009 až po súčasnosť, kedy vnútroskupinová finančná podpora, ako súčasť bankovej únie je zakotvená v prameňoch práva EÚ a na ich základe v slovenskej legislatíve. Problematika sa skúma z pohľadu zapojenia Národnej banky Slovenska v porovnaní jej pozície pri schvaľovaní vnútroskupinových finančných podpor v čase finančnej krízy a dnes.