Islamization of Iranian Education System - Dančo, Ján, 1996-
Irán je pod politickým vedením duchovných od roku 1979. Politika založená na náboženskom princípe sa prejavuje v rozšírenom procese islamizácie spoločenského života, a to aj v oblasti vzdelávania. Charakteristika procesu islamizácie iránskeho vzdelávacieho systému s dôrazom na implikáciu islamských prvkov do procesu učenia a rodovej problematiky.