Trade and Green Policies: Assessing the Impact of Stringent Environmental Regulations in 40 Countries - Smolková, Sára, 1998-
Táto štúdia hodnotí vplyv prísnych environmentálnych politík na medzinárodný obchod so zameraním na dovoz aj vývoz. Cieľom je posúdiť, či ambiciózne environmentálne predpisy ovplyvňujú výkonnosť obchodu. Pomocou panelových údajov zo 40 krajín v rokoch 2010 až 2020 štúdia využíva dva regresné modely s fixnými efektmi. Prvý model skúma vplyv prísnosti environmentálnej politiky na export, zatiaľ čo druhý model hodnotí jej vplyv na import. Zdroje údajov zahŕňajú index prísnosti environmentálnej politiky (EPS), HDP na obyvateľa a výskum a vývoj ako percento HDP.