Komodifikácia vzdelávania a vzdelania - Konečný, Stanislav
Cieľom štúdie ako analyticko-kritického textu je vniesť do aktuálnych polemík okolo otázky pozitívneho verzus negatívneho hodnotenia komodifikácie resp. komercionalizácie vzdelávania a vzdelania (najmä na Slovensku, ale napokon aj so širšími priestorovými súvislosťami) parametrický pohľad, upozorňujúci na to, že ani vzdelanie ani vzdelávanie nie je jednou homogénnou entitou, ale že je vnútorne štrukturované a že jeho jednotlivé úrovne a segmenty sa z hľadiska komodifikácie správajú rozdielne.