Foreign Visitors' Reflections on the Czech Republic: a Study of Destination Image and Visitor Experience - Šimánková Hornová, Blanka
Článok skúma imidž destinácie Česká republika; najmä to, ako ju vnímajú zahraniční návštevníci. Zameriava sa na to, ako sa toto vnímanie vyvíja počas ich cestovateľských skúseností. Výskum vychádzal z dotazníkového výskumu vykonaného medzi ukrajinskými študentkami, ktoré sa zúčastnili kultúrneho programu v ČR. Dotazníky boli rozdané na začiatku a na konci ich pobytu a obsahovali ako kvantitatívne, tak kvalitatívne prvky. Analýza ukázala, že ČR všeobecne zastáva pozitívny imidž medzi týmito návštevníkmi, pričom výrazné asociácie zahŕňajú Prahu, české pivo a kultúrne dedičstvo.