Migračný diskurz v krajinách V4 - Štefančík, Radoslav, 1976-
Príspevok sa zameriava na vysvetlenie teoretických prístupov k výskumu migračného diskurzu. Vysvetľuje, ako sa migračný diskurz člení, čo je obsahom migračného diskurzu a ktorí aktéri využívajú tému migrácie na mobilizáciu voličov. Na príklade niektorých politických výrokov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska vysvetlí, čo je a čo nie je súčasťou migračného diskurzu.