Comprehensive Research on the Diversification of Consumer Purchasing Behaviour on Food E-Commerce Platforms: an Age-Focused Analysis and Strategic Implications - Klepochová, Dagmar, 1968-
Tento článok predstavuje komplexnú analýzu spotrebiteľa nákupné správanie na platformách elektronického obchodu s potravinami s dôrazom na identifikáciu rozdielov v správaní v rôznych vekových skupinách. Výskum skúma základné determinanty formujúce spotrebiteľské rozhodovanie a zároveň sa zaoberá preferenciami produktov a služieb v kontexte technologických inovácií a ekologických trendov. Pozornosť sa venuje dynamike spotrebiteľských interakcií s digitálnymi platformami, pričom sa mapuje, ako tieto faktory ovplyvňujú spokojnosť a lojalitu voči konkrétnym platformám elektronického obchodu. Článok ponúka analytický pohľad na kľúčové faktory formujúce nákupné správanie v online prostredí, akými sú cenová dostupnosť, jednoduchý prístup k informáciám o produkte, prehľadnosť používateľského rozhrania a kvalita poskytovaných služieb. Okrem toho sa technologické inovácie, ako sú personalizované odporúčania a automatizované služby zákazníkom, skúmajú ako základné prvky moderných stratégií elektronického obchodu. Táto analýza poskytuje hlbší pohľad na vyvíjajúce sa trendy v online nakupovaní a identifikuje stratégie, ktoré by mohli zvýšiť spokojnosť zákazníkov a umožniť efektívnejšie prispôsobenie ponuky rôznym segmentom trhu. Zaoberá sa tiež tým, ako môžu platformy reagovať na meniace sa očakávania a potreby spotrebiteľov v dynamicky sa vyvíjajúcom prostredí elektronického obchodu.