The Dynamics of Digital Marketing and Consumer Behaviour: a Quantitative Exploration of Tools and Strategies - Mravec, Martin, 1972-
Digitálny marketing sa v rámci neho stal kľúčovou disciplínou súčasný marketing, ktorý zásadne pretvára interakciu medzi podnikmi a spotrebiteľmi v online sfére. Tento vedecký článok skúma vplyv vybraných nástrojov digitálneho marketingu na správanie spotrebiteľov s osobitným zameraním na ich účinnosť pri formovaní preferencií a usmerňovaní rozhodovacích procesov. Dôraz sa kladie na kritickú úlohu personalizácie obsahu, vizuálnej komunikácie a strategického využívania platforiem sociálnych médií pri dosahovaní marketingových cieľov. Výskum, ktorý je základom tohto článku, je založený na primárnych údajoch odvodených z elektronického prieskumu realizovaného medzi rôznorodou skupinou respondentov, stratifikovaných podľa veku a demografických charakteristík. Kvantitatívne analytické metodológie, vrátane štatistického spracovania údajov, boli použité na odhalenie jemných náhľadov na preferencie spotrebiteľov a nákupné správanie. Okrem toho segmentácia respondentov na základe generačných a sociodemografických faktorov poskytla silný rámec na pochopenie heterogenity cieľových skupín. Táto analýza identifikuje kľúčové determinanty účinnosti digitálnych marketingových kampaní, skúma reakcie spotrebiteľov na personalizovanú e-mailovú komunikáciu, zapojenie sociálnych médií a spoluprácu s influencermi. Článok podčiarkuje význam použitia vizuálne pôsobivých prvkov a interaktívnych formátov obsahu na zvýšenie zapojenia spotrebiteľov a posilnenie lojality k značke.