Generational Differences in the Influence of Opinion Leaders on Consumer Behaviour: an Exploratory Study of Generations X, Y and Z - Burzová, Simona, 1999-
Vodcovstvo verejnej mienky zohráva kľúčovú úlohu v marketingovej komunikácii a významne ovplyvňuje správanie spotrebiteľov v rôznych fázach rozhodovacieho procesu. Táto štúdia sa zameriava na skúmanie vplyvu lídrov verejnej mienky na správanie spotrebiteľov v rámci troch generačných kohort – generácií X, Y a Z. Cieľom je analyzovať preferencie a reakcie týchto generácií na marketingové podnety sprostredkované lídrami verejnej mienky a identifikovať rozdiely v ich prístupoch k nákupným rozhodnutiam.