Súčasné a očakávané výzvy SME politiky Európskej únie - Mura, Ladislav, 1979-
Podnikateľský sektor v Európskej únii tvoria z 99 % malé a stredné podniky. Patria sem aj najmenšie podnikateľské subjekty - mikropodniky. V kvantitatívnom vyjadrení ide o viac ako 23 miliónov podnikateľských subjektov, ktoré spoločne poskytujú pracoviská pre 90 miliónov občanov. Už len z týchto hodnôt je evidentné, že postavenie a význam malých a stredných podnikov je značný. Pre Európsku úniu sú malé a stredné podniky doslova hlavným pilierom ekonomiky, čo je výsledkom záujmu únie o existenciu a rozvoj týchto podnikov. V procese tvorby verejných politík preto Európska únia stavia do popredia malé a stredné podniky a venuje im náležitú pozornosť. Súčasné a očakávané výzvy politiky Európskej únie pre MSP. Pozornosť je venovaná hlavným pilierom politiky MSP, kľúčovým a aktuálnym iniciatívam, prekážkam rozvoja sektora MSP a budúcnosti politiky MSP v kontexte udržateľnosti podnikania.