Cyber Security and Bomb Threats in Schools: A Case Study of Slovakia - Vráb, František, 1975-
S rastúcim počtom bombových hrozieb po celom svete, ktoré sú často súčasťou hybridných útokov kombinujúcich konvenčnú taktiku s kybernetickou a informačnou vojnou, sa bezpečnosť stáva čoraz naliehavejšou otázkou. Slovensko zaznamenalo nárast takýchto hrozieb najmä v školách. Tento článok analyzuje povahu týchto hrozieb so zameraním na taktiku a motiváciu útočníka. Skúma tiež pripravenosť a reakcie slovenských bezpečnostných zložiek na základe rozsiahlej výskumnej štúdie.