Der interkulturelle Aspekt in der Phonetik - Adamcová, Silvia, 1984-
Pátranie po nemeckojazyčných publikáciách o fonetických otázkach v interkultúrnej lingvistike odhaľuje, že tieto sa veľmi často spomínajú len okrajovo. Stredobodom záujmu sú iné oblasti lingvistiky, ako sémantika, pragmatika, textová lingvistika, kognitívna lingvistika atď. Často sa dokonca objavuje názor, že neexistuje interkultúrna fonetika alebo fonológia (Adamcová 2023). Uvidíme, že fonológia a fonetika majú tendenciu mať nižší podiel kultúrne podmienených rozdielov, zatiaľ čo iné moderné lingvistické disciplíny majú potenciálne vyšší podiel. Z tohto dôvodu článok skúma otázku, čo je predmetom interkultúrnej fonetiky, či interkultúrna fonetika vôbec existuje a či v tejto oblasti existuje výskum.